Германският хегемон Байерн Мюнехн официално представи звездното си попълнение Филипе Коутиньо.

Бразилският национал беше взет от Барселона под наем за 8,5 милиона евро. В договора между двата клуба има и откупна клауза от 120 млн. евро, което може да превърне атакуващия футболист в най-скъпата покупка в историята на баварците.

Заплатата на Коутиньо на "Алианц Арена" е 13 млн. евро и той ще играе с №10, който до сега принадлежеше на легендарния Ариен Робен. Холандецът обяви края на кариерата си.

"Този трансфер за мен е ново предизвикателство в нова страна, в един от най-добрите клубове в Европа. Много съм впечатлен", заяви Коутиньо при официалното си представяне.

Припомняме, че той е петото ново попълнение на Байерн това лято. Преди него мюнхенци взеха Люка Ернандес от Атлетико Мадрид за 80 млн. евро., Бенжамен Павар (Щутгарт, 35 млн. евро), Иван Перишич (Интер, наем) и 20-годишният Микаел Кюзанс от Борусия Мьонхенгладбах за 12 млн. евро.

За 1,5 години пък Коутиньо така и не успя да разгърне потенциала си в Барса. В 52 мача в Ла Лига, той отбеляза 13 гола и не успя да се пребори за постоянно титулярно място.  

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffcbayern.en%2Fvideos%2F491263161671383%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>