Ръководството на Байерн Мюнхен е на път да убеди Роберт Левандовски да подпише нов договор с клуба. През последните седмици баварците започнаха да действат активно на трансферния пазар. Те привлякоха финалиста от Световно първенство в Русия Иван Перишич, плеймейкърът на Бразилия Фелипе Коутиньо и младежкият национал на Франция - Микаел Кюзанс.

31-годишният Левандовски е в Байерн от 2014 г. насам. Полякът има договор до лятото на 2021 г. и сега намекна, че новата сделка е близо до финализиране.

"Има много аргументи в полза на подписването на нов договор. От моя страна става въпрос само за финализиране на някои подробности. Чувствам се добре в Мюнхен, клубът има същите цели като мен. Да печелим титли, включително Шампионска лига", заяви Левандовски пред списание "Sport Bild".

Левандовски вече се превърна в най-резултатния чуждестранен голмайстор в историята на Бундеслигата с 207 гола в 292 мача, като това е постигнато през периодите му в Борусия Дортмунд и Байерн.

"Той е сензационно добър. Той прави това през последните пет, шест, седем години в Бундеслигата. Той е най-добрият нападател със своята ефективност. Надявам се да продължи така през следващите месеци", каза треньорът на Байерн Нико Ковач.