РазенБалшпорт Лайпциг - Байерн Мюнхен, дерби на четвъртия кръг в германската Бундеслига. Стадион "Ред Бул Арена", 19.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Зюле, Кимих, Алаба, Ернандес, Павар, Боатенг
Полузащитници: Мартинес, Тиаго, Кюзанс, Толисо, Алфонсо, Коутиньо
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Коман, Перишич, Арп
Контузен: Горецка


Прогноза на Gol.bg:

Лидерът срещу втория в таблицата. Скритият фаворит за титлата срещу хегемона от последните седем сезона. Финалистът за купата срещу носителя на трофея. Новото дерби в Германия, което на моменти засенчва по заряд дори Der Klassiker.

Назначаването на перфекциониста Юлиан Нагелсман за треньор даде допълнителен импулс на изключителния стабилния отбор на РазенБалшпорт и перфектният старт на "биковете" изобщо не е случаен. Мнозина специалисти дори виждат клуба от Лайпциг като основен конкурент на баварците за титлата, давайки му по-големи шансове от вицешампиона Борусия Дортмунд.

Срещите между Байерн и РБ Лайпциг започнаха да се превръщат в истинска класика, защото почти винаги предлагат зрелищен футбол, доста голове, обрати, червени картони (в предпоследния мач бяха два) и здрави единоборства за всяка педя терен.

През по-миналия сезон клубът от Лайпциг най-после успя да победи Байерн, след като бе загубил предишните три шампионатни срещи. Незабравим остава мачът тук от май 2017 година, когато мюнхенци изоставаха с 2:4 до 84-ата минута като гости, но спечелиха с 5:4.

Най-добрата защита се изправя срещу най-мощната атака. Домакините са допуснали 2 попадения. В същото време баварците са пронизвали съперниците цели 11 пъти този сезон, като шест от головете са на Роберт Левандовски.

Голаджията на домакините Тимо Вернер изостава само с едно попадения от поляка. Германският национал дълго време беше спряган за ново попълнение на мюнхенци, но все пак удължи договора си с РБ през август и днес ще може да разочарова Байерн за втори път това лято.

"Биковете" имат да си връщат за класическото поражение във финала за купата на Германия, а освен това те не са вкарвали на Байерн в продължение на 305 минути във всички турнири. За първенство баварците водят с 4:1 победи в шест мача, но в Лайпциг имаме пълен паритет при голова разлика 6:6. Смятаме, че и днес шампионите ще имат трудности на този стадион.


Резултат: РБ Лайпциг - Байерн Мюнхен 1:1