Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес защити вратаря на баварците Мануел Нойер и нападна германския футболен съюз заради проявената пасивност в дискусиите кой трябва да бъде №1 в Бундестима.

Както е известно, преди дни стражът на Барселона Марк-Андре тер Стеген изрази своето желание да се превърне в титуляр, след като е твърда резерва на Нойер в националния отбор.

"За мен това е някакъв майтап. Преди всичко не съм съгласен с мюнхенската преса, която не защитава Мануел. Вижте пресата в Западна Германия, която подкрепя Марк-Андре тер Стеген все едно е спечелил 17 световни първенства", избухна Хьонес.

"Но пресата в южната част на Германия остава пасивна. За мен една такава дискусия е излишна, защото тер Стеген няма основание да иска титулярното място. На вратата не е като на игрището пред нея. На вратата трябва да е ясно кой ще пази. Там има йерархия."

"Мануел Нойер е №1. В продължение на години беше най-добрият вратар в света и след това се контузи. Но е ясно, че ако е във форма, той е №1. А той отново е във форма. Няма смисъл от дискусии кой трябва да е №1. "

"Очаквах по-голяма подкрепа и от футболния съюз. Редовно гледаме театър от тяхна страна. Първо отказа от услугите на тримата от Байерн (б.р. Мюлер, Боатенг и Хумелс), сега това с Мануел. От ГФС позволяват на един играч да говори нещо, което той трябва да обсъди само с Йоги Льов."

"На нас няма да ни харесва и за в бъдеще нашите играчи да бъдат нападани по подобен начин без причина. Тер Стеген е много добър вратар, но Мануел Нойер е много по-добър и опитен от него. Ману може да играе колкото си време иска, стига да остане здрав. И винаги ще бъде най-добрият. Сега ще поставим хората в ГФС малко под напрежение, способни сме на това", добави Хьонес.