Три гола и три асистенции в първите шест мача - Кингсли Коман отново е важна част от Байерн Мюнхен, оставяйки контузиите зад гърба си. Французинът, който заплаши да спре с футбола заради травмите, говори пред списание France Football.

"Физически се чувствам по-малко бърз. Вече не мога да правя стъпките, които правех на 18-19 години. В тази област вече не мога да се подобря особено много", сподели Коман.

"За сметка на това се подобрих в техническо, тактическо и професионално отношение. Също и в ментален аспект. Опитът на живота и от контузиите ме направиха по-силен. Човек расте и вижда живота по друг начин. Все още съм млад и имам много енергия. Обичам футбола много и все още изпитвам голям глад."

"Никога не съм гледал на етикета "суперталант" като на тежест. Има много примери за таланти, които не са успявали да пробият. Очакванията и доверието към мен винаги са ме мотивирали. Не исках да разочаровам никого."

"Ако не се бях контузил преди световното първенство, навярно щях да играя важна роля и там. Може би щях да стана още по-добър, ако бях получил  шанса да съм там. Но аз никога не съм завиждал и винаги съм се държал добре. Не играя с идеята да бъда звездата на отбора. Можете да разчитате на мен", допълни бързакът.