Универсалният боец на Байерн Мюнхен Джошуа Кимих вече започна да се утвърждава като един от големите лидери на отбора, макар да е само на 24 години.

След трудната победа с 3:2 над Падерборн опорният халф заяви: "Дори последните мачове, които спечелихме, не бяха издържани в нашия стил. Никой от нас не е доволен от начина, по който ги спечелихме. До вторник трябва да се подобрим".

Остри думи от лагера на новия лидер в Бундеслигата. В края на мача в събота баварците наистина трябваше да треперят, но като цяло постигнаха лесен аванс от два гола и играта им се получаваше до попадението на съперника. 

Коментарът на Кимих заостри вниманието на изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге и на спортния директор на шампионите Хасан Салихамиджич.

Кале заяви: "Когато критикуваш, трябва да хванеш флага и да го развееш високо. И останалите да тичат след теб. Сега той трябва да играе много силно. Този коментар трябва да бъде насочен към самия него".

Брацо добави: "Който си отваря устата, трябва да марширува пред останалите. И Кимих го прави. Обичам играчи, които казват нещо и поемат отговорността".