Байерн Мюнхен - Хофенхайм, двубой от седмия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 16.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Зюле, Кимих, Алаба, Павар, Боатенг, Май
Полузащитници: Мартинес, Тиаго, Кюзанс, Толисо, Алфонсо, Коутиньо
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Коман, Перишич
Контузени: Ернандес, Горецка, Арп


Прогноза на Gol.bg:

Мачът идва в доста неподходящ момент за гостите, които очевидно не могат да намерят правилния път след напускането на треньорската сензация Юлиан Нагелсман през лятото и в момента са само на две точки над зоната на изпадащите.

Байерн пък най-после се изстреля на върха в таблицата този сезон и днес без съмнение ще използва попътния вятър от сензационната победа със 7:2 насред Лондон срещу миналогодишния финалист в Шампионската лига Тотнъм. 

В последните три шампионатни мача хегемонът в Бундеслигата успя да си върне за предходните две поражения и срази този съперник с обща голова разлика 11:4. Голаджията на мюнхенци Роберт Левандовски е кошмарният противник на Оливер Бауман - вратарят на домакините е капитулирал цели 15 пъти срещу поляка.

В исторически план Хофенхайм има две победи, пет равенства и 15 поражения от шампионите, но в Мюнхен картинката е по-различна: 9 успеха за Байерн и две равенства, при голова разлика 35:9. 

Сериите в двата лагера са красноречиви за състоянието на противниците. Докато баварците не познават вкуса на поражението от 20 кръга, то гостите са без победа от четири срещи и едва ли ще си тръгнат от Мюнхен с нещо повече от почетна загуба.


Резултат: Байерн Мюнхен - Хофенхайм 4:0