Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Филипе Коутиньо започна отлично престоя си на стадион "Алианц Арена", но почти сигурно ще бъде върнат на Барселона в края на сезона, когато изтече договорът му за наем.

Причината за това според списание "Шпорт Билд" е, че кариоката не е най-горе в списъка с големите трансферни цели на баварския колос, който ще има лимит от 200 милиона евро за нови попълнения догодина.

По традиция Байерн обира най-добрите германски футболисти и сега няма да се отклони от това правило. Крилото на Манчестър Сити Лерой Сане и младата суперзвезда на Байер Леверкузен Кай Хаверц минават за мечтаните нови попълнения в Мюнхен.

В договора за наем на Коутиньо има клауза, според която той може да бъде закупен следващото лято за 120 милиона евро. Този вариант ще бъде възможен само в случай, че Байерн удари на камък със Сане (оценяван на поне 100 милона евро) или с Хаверц, който ще струва почти толкова.

Към момента обаче се смята, че двамата германци са склонни да подсилят баварския колос, което означава, че Коутиньо няма да бъде привлечен за постоянно заради ограничението в бюджета.