Легендата на Байерн Мюнхен Лотар Матеус смята, че баварците имат сериозен психологически проблем в Бундеслигата, какъвто е случаят с Борусия Дортмунд.

Поражението на Байерн с 1:2 от Хофенхайм се оказа историческо, защото в предишните си 11 визити в Мюнхен гостите имаха само две равенства. 

Куриозното е, че спечелилият едва 5 точки преди това Хофенхайм надви шампионите дни след тяхната сензационна победа със 7:2 насред Лондон срещу финалиста от миналия сезон в ШЛ - Тотнъм.

Борусия Дортмунд пък оглави група, в която са още Барселона и Интер в турнира на богатите, но в Бундеслигата завъртя три поредни равенства 2:2. При първото (с Айнтрахт) и третото (с Фрайбург) от тях победата беше изпусната по идентичен начин - с автогол в самия край.

"Байерн блести в Европа, а не може да бие Херта и Хофенхайм на свой терен. Байерн и Дортмунд не показват на какво са способни в Германия. Те имат психологически проблем. Не можем да говорим за умора. Байерн игра с Тотнъм във вторник, а в събота - с Хофенхайм. Ковач правилно пусна същите играчи на терена", сподели Матеус пред телевизия "Скай".