Разликата в класите е крещяща. Домакините се борят за оцеляване във Втора Бундеслига, докато гостите са втори в Бундеслигата и преследват осма поредна титла.

Тазвечершната 1/16-финална среща за Купата на Германия между Бохум и Байерн Мюнхен изглежда предрешена. За капак баварците нямат загуба в последните 12 мача с този съперник, печелейки 10 от тях.

Офанзивният полузащитник на Байерн Томас Мюлер обаче бие аларма: "Трябва да внимаваме много, защото това е Купата и всичко е възможно. Бохум няма какво да губи и ще играе освободено. Това е една опасна ситуация, в която всеки един от нас трябва да бъде максимално концентриран".

Ахилесовата пета на баварците в момента безспорно е центърът на защитата. Тимът беше в дълга поредица от срещи, в които получаваше по 2 гола във вратата си, а сега в лазарета са титулярните бранители Никлас Зюле и Люка Ернандес.

Треньорът Нико Ковач ще трябва да експериментира в следващите седмици, като опитите да напипа точното нова двойка в "сърцето на отбраната" започват днес. Срещу намиращия се в зоната на изпадащите във второто ниво на германския футбол Бохум, който обаче изпитва глад за пренаписване на историята с евентуален сензационен успех днес.