Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен, мач от десетия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Комерцбанк Арена", 16.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Павар, Боатенг, Мартинес, Кимих, Алаба, Май
Полузащитници: Тиаго, Горецка, Толисо, Алфонсо, Коутиньо, Кюзанс
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Коман, Перишич
Контузени: Зюле, Ернандес, Арп


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите не се представят особено убедително напоследък и спечелиха с по 2:1 срещу Унион Берлин (в Бундеслигата) и Бохум (за купата) с доста усилия. Успехът срещу 16-ия във Втора Бундеслига за купата дойде много късно и чак до 83-ата минута Бохум имаше аванс в резултата.

В същото време Айнтрахт се настани удобно в средата на таблицата и в момента изостава само на четири точки от Байерн. Внимание: франкфуртци са най-силният домакин през кампанията до момента, печелейки три пъти и завършвайки наравно два пъти в пет мача пред своите фенове.

Айнтрахт не взе точка срещу баварците през миналия сезон и вече е в серия от 16 поредни шампионатни мача без успех срещу този противник. Последната им победа за първенство в това съперничество е от март 2010 година. 

В последните 12 години и половина домакините имат само една победа срещу най-успешния германски клуб и не успяха да се разпишат в 11 от последните 14 шампионатни мача срещу този съперник. В исторически план баварците имат 53 победи и 21 поражения в изиграните 96 двубоя.

Не е за вярване, но е факт: Айнтрахт е сред малкото отбори в Бундеслигата, които поне у дома имат положителен баланс срещу шампионите! В изиграните 48 мача във Франкфурт домакините имат 18 успеха и 16 равенства, при голова разлика 69:62. Байерн е в серия от 5 поредни победи за първенство срещу този опонент, при голова разлика 17:2.

Въпреки смяната на треньори и играчи, във Франкфурт успяха да запазят атрактивния си и непредвидим стил на игра. Затова ще потърсим частичната изненада и ще заложим на равенство с оглед проблемите в играта на баварския колос.


Резултат: Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен 1:1