Огромни тъмни облаци са се спуснали над Мюнхен и специално над гордостта на града - футболния клуб Байерн.

Петкратният европейски клубен шампион, който доминира в Бундеслигата през изминалите седем сезона, изживява един от най-трудните периоди в новата си история.

В събота баварците записаха най-тежката си загуба от 10 години насам и срамното поражение с 1:5 от Айнтрахт Франкфурт доведе до уволнението на треньора Нико Ковач.

Пред медиите напускането беше представено като подаване на оставка, но за никого не е тайна, че хърватинът отдавна е на мушката на изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге.

Кале никога не е одобрявал Нико, който минаваше за избор на президента Ули Хьонес. Издънките напоследък и слабата продукция на отбора обаче накараха дори изключително влиятелния в клуба бос да вдигне ръце.

Проблемите пред Байерн се задълбочават, защото според авторитетната германска телевизия Sport1 голмайсторът Роберт Левандовски ще се подложи на "малка операция" в аддукторите.

Роберт ляга под ножа след дербито с Борусия Дортмунд през уикенда и ще пропусне мачовете на Полша следващата седмица срещу Израел и Словения. 

В Байерн правят планове възстановяването на Левандовски да трае 1 седмица и той да бъде готов евентуално за двубоя с Фортуна Дюселдорф на 23 ноември. Контузиите в аддукторите обаче са сред тези, при които няма ясен срок за завръщане. Това важи и за периода на рехабилитация.

В момента Левандовски е жизненоважен за Байерн, защото има цели 14 гола на сметката си в Бундеслигата. Той е първият играч в историята на шампионата, който вкарва неизменно във всеки един от първите 10 кръга.