Байерн Мюнхен - Олимпиакос, среща от група "В" на Шампионската лига. Стадион "Алианц Арена", 19.55 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Павар, Боатенг, Мартинес, Кимих, Алаба, Май
Полузащитници: Тиаго, Горецка, Толисо, Алфонсо, Коутиньо, Кюзанс
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Коман, Перишич
Контузени: Зюле, Ернандес, Арп


Прогноза на Gol.bg:

Уволнението на Нико Ковач в неделя вечерта предизвика голям медиен отзвук, тъй като според мнозина е пресилено и прибързано. Баварците паднаха с 1:5 от Айнтрахт Франкфурт в събота и това беше най-тежката им загуба за последните 10 години, но изостават само на четири точки от лидера Гладбах.

Освен това в Шампионската лига петкратният европейски клубен шампион е истинска машина - 9 точки от три мача и голова разлика 13:4. Въпреки сътресенията в Мюнхен и днес Байерн е в ролята на много тежък фаворит. Гостите имат само една точка на сметката си и тяхната основна цел тази вечер е да запазят честта си.

Задачата им обаче е доста трудна, защото Байерн вкара 17 гола в предишните пет мача с този съперник. Двата тима мериха сили преди четири години в турнира и баварците взеха двата мача с обща голова разлика 7:0.

Мюнхенци спечелиха само три от последните си седем домакинства в турнира, допускайки две поражения. Що се отнася до мачове от груповата фаза обаче, тимът може да се похвали с 15 победи и едно равенство в последните 16 срещи. 

Баварците никога не са губили срещу гръцки противник. В изиграните 12 мача са изковани впечатляващите 10 победи. Преди мача в Гърция миналия месец германският шампион дори имаше 8 поредни "сухи мрежи" срещу отбори от южната ни съседка.


Резултат: Байерн Мюнхен - Олимпиакос 3:0