Треньорът на Пари Сен Жермен Томас Тухел няма интерес да поеме германския футболен гранд Байерн Мюнхен.

Ръководството на баварците уволни Нико Ковач в неделя след тежкото поражение с 1:5 от Айнтрахт във Франкфурт в Бундеслигата и търси нов наставник, като името на Тухел е едно от спряганите за евентуално завръщане в родината му.

"Това не представлява интерес за мен, защото аз съм треньор на Пари Сен Жермен. Имам договор и не мога да мисля дори за минута за друг клуб", заяви Тухел, който е обвързан с парижани до лятото на 2021 година.

Специалистът направи изказването преди домакинството на френския първенец от Шампионската лига срещу Брюж, победа в което ще гарантира на тима класиране за осминафиналите на надпреварата два кръга преди края.

"Сега е едва ноември. Нито един отбор в историята не е спечелил Шампионската лига през ноември. Реал Мадрид взе доста пъти трофея през последните години, но това не стана през ноември или декември", коментира Тухел с оглед на категоричното представяне на ПСЖ в надпреварата, в която постигна три победи в трите си мача досега срещу Галатасарай, Реал Мадрид и Брюж с голова разлика 9:0.

"Нека мислим мач за мач. Играем с Брюж и само върху това сме фокусирани сега. Френското първенство също е важно, но е вярно, че Шампионската лига, която е толкова голям турнир, изисква по-голяма концентрация", каза той.