Арсен Венгер остава претендент за треньорския пост в Байерн и разкри, че ще говори с баварците след няколко дни. 

Първоначално французинът бе считан за фаворит за поста на Нико Ковач, след което обаче се появифа информации, че не е опция за клуба от Мюнхен. Явно обаче това не е така. 

„Нямам агент и съм единственият, замесен в тази история. Никой не може да говори от мое име. Познавам Франц Бекенбауер, Карл-Хайнц Румениге и Ули Хьонес от 40 години. Това е клуб с огромни успехи, традиции, честност, дискретност и достойнство и винаги сме си казвали истината, когато е необходимо“ обясни Венгер. 

„Какво се случи? Името ми бе забъркано от нищото във всичко това. В сряда Румениге ме потърси, но тогава не успях да отговоря. Върнах обаждането и го намерих в колата, докато пътуваше за мача с Олимпиакос. Говорихме около 5 минути и той ми каза, че Флик е временен треньор и ще води тима в следващите два мача. Попита ме дали се интересувам от позицията, но отвърнах, че не съм мислил и ми трябва малко време. Разбрахме се да говорим другата седмица, тъй като съм в Доха до неделя вечерта. Това е истината“ добави той. 

„Желая всичко хубаво на Байерн, който сега е в тежък момент, тъй като Хьонес си тръгва, а Румениге ще го направи догодина. Времената за тях да несигурни, но това е клуб, който винаги е бил дискретен и сега тези слухове просто идват от нищото“ каза още Венгер.