Байерн (Мюнхен) постигна разгромна победа с 4:0 над Борусия (Дортмунд) в дербито на 11-ия кръг на германската Бундеслига, което се игра на стадион "Алианц Арена".

Това бе и първи мач от първенството след ерата на Нико Ковач, който бе уволнен след позорната загуба от Айнтрахт.

Първото попадение бе дело на Левандовски в 17-ата минута, а второто - на Гнабри секунди след подновяването на играта, след почивката. В 76-ата минута Лева вкара втория си гол в мача. В 80-ата минута след автогол на Хумелс крайният резултат бе оформен.

Баварците започнаха със същите единадесет футболисти с които се изправиха срещу гръцкия Олимпиакос през седмицата, а Тиаго Алкантара и Филипе Коутиньо бяха оставени на резервната скамейка от временния наставник Ханзи Флик.

Доста интересно беше, че Лусиен Фавър не направи нито една промяна в сравнение с мача срещу Интер, който се игра също през седмицата, и в крайна сметка реши да пусне абсолютно същия титулярен състав.

След успеха отборът от Мюнхен е трети в класирането с 21 точки и е само на точка от лидера Борусия (Мьонгенгладбах).


Срещата започна доста активно за домакините, които бяха на косъм да стигнат до попадение още в първите секунди, след като Левандовски излезе сам срещу противниковия страж, но Бюрки излезе разчетено и го изпревари в битката за кълбото.

В следващите минути обаче Борусия бе тимът, който диктуваше темпото на терена и натисна здраво баварските домакини.

В 17-ата минута обаче Байерн поведе, след като Левандовски засече с глава прекрасно центриране на Павар и не остави шансове на противниковия вратар да реагира. 

Десетина минути след това Байерн имаше шанс да удвои аванса си, но Коман и Гнабри пропуснаха страхотни шансове.

Шокиращо треньорът на гостите Лусиен Фавър извади от игра Джейдън Санчо още в 35-ата минута, но по състоянието на британеца изобщо не си личеше да е контузен. 

Три минути след това гол на Гнабри бе отменен заради засада след намесата на VAR, а до почивката нямаше повече попадения.

Секунди след подновяването на играта, след почивката, Гнабри удвои и "уби" каквато и да било интрига в мача. Мюлер подаде по посока малкото наказателно поле, а играч на гостите се размина с топката и за нападателя не остана нищо друго освен да я вкара в опразнената врата.

В ситуацията имаше и намеса на VAR поради съмнения за засада, но повторенията показаха, че такава няма и попадението бе зачетено. 

В 60-ата минута домакините бяха на косъм от трети гол, но хубав удар на Левандовски някак си мина покрай гредата и полякът пропусна отличен шанс да вкара втория си гол за деня.
 
В 76-ата минута все пак обаче Лева не сгреши и след хубав пас в наказателното поле от близка дистанция успя да се разпише. И в този случай имаше намеса на VAR, за да се види дали има фаул в ситуацията, но се оказа, че няма и попадението бе зачетено.

Четири минути след това Перишич стреля от малък ъгъл, а при опита си да изчисти топката Хумелс я довкара от близката греда във вратата си.

До самия край нямаше повече голове.

БАЙЕРН - БОРУСИЯ (Д) 4:0
1:0 Левандовски 17
2:0 Гнабри 47
3:0 Левандовски 76
4:0 Хумелс 80

БАЙЕРН: Нойер, Павар, Мартинес, Алаба, Дейвис, Кимих, Горетцка (72 - Алкантара), Гнабри (70 - Коутиньо), Мюлер, Коман (75 - Перишич), Левандовски

БОРУСИЯ (Д): Бюрки, Хакими, Аканжи, Хумелс, Шулц, Вайгъл (61 - Алкасер), Витсел, Санчо (36 - Герейро), Брант, Азар, Гьотце (61 - Ройс)