Германия съсипа Северна Ирландия с 6:1 в протоколна последна среща от квалификационна група „С“ за Евро 2020.

Момчетата на Йоахим Льов вече се бяха класирали за големия форум и отпускането им в началото на днешната среща беше наказано. Майкъл Смит „хвана“ топката майсторски от ждроб извън наказателното поле и я заби в долния ляв ъгъл.

Отговорът на Бундестима не закъсня и машината за голове на клубно и международно ниво през тази година Серж Гнабри изравни. Попадението на крилото на Байерн Мюнхен също беше много ефектно, защото дойде след завъртане и кинжален изстрел в горния десен ъгъл.

Малко преди паузата световните шампиони за 2014 година осъществиха пълен обрат, а автор на попадението стана друг играч на Байерн – Леон Горецка. Той имаше късмет, че този път Гнабри не успя да уцели топката след центриране отляво и отбеляза с помощта на страничната греда.

Гнабри продължи да се вихри и през второто полувреме, оформяйки своя хеттрик преди изтичането на час игра. И при двете попадения след почивката той демонстрира чудесно позициониране и отличен завършващ удар.

В 73-ата минута Леон Горецка вкара второто си попадение в мача, като то приличаше на гола на гостите. Халфът шутира прецизно извън наказателното поле и намери долния ляв ъгъл. В добавеното време Юлиан Брандт оформи крайния резултат.

Така Германия приключи квалификационния цикъл на върха в групата с актив от 21 точки, докато Северна Ирландия приключи участието си на трето място с 13 пункта.

 

Германия - Северна Ирландия 6:1

0:1 Майкъл Смит – 7’

1:1 Серж Гнабри – 19’

2:1 Леон Горецка – 43’

3:1 Серж Гнабри – 47’

4:1 Серж Гнабри – 60’

5:1 Леон Горецка – 73’

6:1 Юлиан Брандт – 91’