Фортуна Дюселдорф - Байерн Мюнхен, двубой от 12-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Меркур Шпил-Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Павар, Мартинес, Кимих, Алаба, Май
Полузащитници: Тиаго, Горецка, Толисо, Алфонсо, Коутиньо, Кюзанс
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Гнабри, Коман, Перишич
Контузени: Зюле, Ернандес, Арп
Наказан: Боатенг

 

Прогноза на Gol.bg:

Набралият скорост Байерн Мюнхен отново плаши съперниците, след като разгроми Борусия Дортмунд с 4:0 в дербито на миналия кръг. Временният треньор Ханзи Флик върна стабилността в отбрана след уволнението на Нико Ковач и ще води тима поне до края на годината.

Фортуна е само на две точки над зоната на изпадащите, но защитникът на отбора Каан Айхан изрази увереност, че изненадата срещу шампионите е напълно възможна.

Момчетата на Фридхелм Функел влизат в мача със самочувствието на отбор, който изтръгна точка от Мюнхен преди точно една година. Тогава Доди Лукебакио оформи своя хеттрик в 93-ата минута и баварците останаха с пръст в уста, макар да водеха с 3:1.

Като цяло Фортуна има приемливи показатели (10:28 победи в 48 мача) срещу най-успешния германски клуб, а в Дюселдорф балансът е 13:7 успеха за Байерн, при четири равенства и поизравнена голова разлика 46:40.

Все пак трябва да се отбележи, че Байерн  е в серия от цели осем поредни победи в Дюселдорф, като домакините не се бяха разписвали на свой терен срещу най-успешния германски клуб от далечната 1990 година насам, слагайки край на серията при тежкото поражение с 1:4 през април тази година. Смятаме, че шампионите няма да сбъркат точно тук.


Резултат: Фортуна Дюселдорф - Байерн Мюнхен 0:2