Голмайсторът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски вкара най-бързите четири гола в един мач в историята на Шампионската лига, показва статистиката.

Полякът се разписа на четири пъти при снощната победа с 6:0 над Цървена звезда в рамките на 14 минути и 32 секунди. 

"Ние играхме изключително. Бяхме силни в дефанзивен план и създавахме много положения в предни позиции. Най-важното е, че се забавляваме. Без значение къде играем, винаги разчитаме на нашия план и винаги искаме да победим", заяви Левандовски.

Той започна серията с гол от дузпа в 53-ата минута, а седем минути след добута топката в мрежата след удар с глава на Толисо. В 64-ата минута Роберт засече с глава центрирането на Павар, а три минути след това матира противника за четвърти път след подаване на Перишич.

Левандовски вече е вкарвал четири гола в един мач в ШЛ. Това му се случи с екипа на Борусия Дортмунд, при успеха с 4:1 над Реал Мадрид през април 2013 година. Роберт вече има 10 гола през сезона в турнира на богатите и е лидер при реализаторите.

Още по-интересно е, че никога досега не е имало футболист, който да забие 10 гола в първите си пет мача от груповата фаза. Той общо има 46 попадения в Шампионската лига за Байерн и е водещият реализатор на клуба в надпреварата.

Левандовски вече има 218 гола за Байерн във всички турнири, изпреварвайки изпълнителния директор на клуба Карл-Хайнц Румениге (215). Пред поляка е само Герд Мюлер, забил 517 гола за баварците във всички турнири.