Шефовете на Байерн Мюнхен спокойно могат да прекратят търсенето на нов треньор, тъй като в момента разполагат с най-добрия такъв в историята, поне що се отнася до първите четири мача.

Взетият през лятото за помощник на Нико Ковач Ханзи Флик временно пое юздите след уволнението на хърватина в началото на месеца и буквално прави чудеса с отбора.

Под ръководството на Ковач баварците бяха влезли в серия от 5 поредни мача във всички турнири, в които неизменно допускаха по два гола. Чашата на търпението преля след фиаското във Франкфурт на 2 ноември, когато мюнхенци бяха разбити с 5:1.

Началото на Флик обаче е направо фантастично, защото той спечели първите си четири мача при сензационната голова разлика 16:0!  Нещо, което не е правил нито един треньор на най-успешния германски клуб. Впечатляващото е, че при гостуванията в Дюселдорф и Белград баварците мушнаха общо цели 10 гола.

Флик вече получи уверенията на босовете, че ще остане на поста до Коледа. В Мюнхен и в интернет пространството обаче вече започна фенска акция Ханзи да получи дългосрочен договор, защото с един изстрел свали два заека. Байерн хем се "бетонира" в защита и буквално заключи вратата си, хем заигра креативно и бележи гол след гол.