Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер е на мнение, че машината за голове не трябва да получава никаква почивка, защото е на път да строши още рекорди.

"Роберт е напълно завършен нападател - технически добър, силен физически, изключително опасен в наказателното поле. Може да стреля с двата крака, добър е с глава и пуска много добри пасове, при които намира точния тайминг. Изглежда, че той прави сезон с много рекорди и затова не трябва да получава никаква почивка", сподели Ману.

Снощи Левандовски вкара най-бързите четири гола в един мач от Шампионската лига, нуждаейки се от 14 минути и 32 секунди. Това е неговата втора "четворка" в турнира на богатите. Нещо, с което може да се похвали още само Лионел Меси от Барселона.

Освен това Левандовски стана вторият най-добър реализатор в историята на Байерн и вече отстъпва само на Герд Мюлер. Той има 63 гола в Шампионската лига (46 от тях за баварците) и е само на осем попадения от третия в авторитетната класация Раул. Четвърти с 64 гола е Карим Бензема (Реал Мадрид).

В Бундеслигата полякът върви в график да строши рекорда на Герд Мюлер от 40 гола за един сезон. След първите 12 кръга Роберт има 16 попадения.