Само преди няколко седмици офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер обмисляше да си тръгне от клуба на сърцето си през зимния трансферен, прозорец, тъй като се беше превърнал в дълбока резерва на Нико Ковач.

След уволнението на хърватина в началото на месеца обаче именно Мюлер беше един от големите печеливши, защото вече е основен играч на новия треньор Ханзи Флик, който стартира с рекордните четири поредни победи и невижданата преди това голова разлика 16:0.

"Томас е много важен играч на терена, той има страхотно чувство и е продължението на треньорската ръка. Мюлер води отбора и играе на много високо ниво. От играч като него се нуждае всеки един отбор", заяви Флик по адрес на острието. Двамата спечелиха световната титла през 2014 година заедно, защото тогава Флик беше помощник на Йоги Льов в Бундестима.

Мнението на Роберт Левандовски: "Ние се разбираме супер на игрището и говорим много един с друг. Затова нещата функционират добре".

При Ковач Мюлер имаше цели 6 поредни мача като резерва, а в момента е един от твърдите титуляри на Флик. И има защо - със своите 7 асистенции в Бундеслигата в момента Томас е подавач №1 в шампионата...