Головата машина на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски не спира да бележи и да троши рекорди, но остана едва на осмо място в борбата за Златната топка със своите скромни 44 точки.

"Щастлив съм, че попадам в Топ 10 на света. Поздравления за победителите на вечерта", сподели снайперистът, но определено неговите очаквания бяха по-големи.

През 2019 година никой не вкарва колкото него- в 53 мача за Байерн и Полша той наниза 51 гола. Срещу Цървена звезда Роберт вкара най-бързите 4 гола в мач от Шампионската лига и стана едва вторият играч след Лео Меси, който записва две "четворки" в турнира на богатите.

В Бундеслигата полякът има 16 гола след първите 13 кръга и все още е в график да строши рекорда на Герд Мюлер от 40 гола за един сезон.

За сравнение носителят на Златната топка за 2019 година Лео Меси има 46 гола в 54 мача. Кристиано Роналдо пък е едва с 33 гола в 44 мача. Роберт минава за най-добрия централен нападател в света и в друг период навярно щеше да се бори за Златната топка. Но не и в конкуренцията на Меси и Роналдо.

Големите проблеми на Левандовски са два, анализира вестник "Абендцайтунг" - липсата на лоби и отпадането на Байерн сравнително рано в Шампионската лига. Нападателят рядко бележи в големите мачове от турнира и това също е фактор да не бъде разпознаваем като №1 от фенове и журналисти по света.

Друг негов проблем е, че не играе за голяма футболна нация. Полша успява да се докопа до големи форуми, но там не играе никаква роля. Както и самият Левандовски. В борбата за Златната топка той беше поставен в Топ 3 само от държави като Полша, Германия, Хондурас, Камбоджа, Пакистан, Сърбия и островите Търкс и Кайкос (?!). 

Голаджията на Байерн има едва 16 милиона последователи в Инстаграм, където Меси е със 137 милиона, а Роналдо - невероятните 191 милиона души, които го следват.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffcbayern.en%2Fvideos%2F2528456764104588%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>