Байер Леверкузен е отказал възможността да привлече Роберт Левандовски от Полша преди години, разкрива вестник "Билд".

През лятото на 2010 година Борусия Дортмунд плаща на Лех Познан около 4.75 милиона евро за правата на стрелеца, който е бил и в полезрението на "аспирините".

Най-тиражният европейски вестник твърди, че Роберт е бил в група от седем полски футболисти, които са били внимателно следени от Байер Леверкузен. Клубът обаче така и не е проявил готовност да го закупи.

Скаутите на Байер са преценили, че Роберт не притежава нужните качества, за да успее да пробие в Бундеслигата и да покаже високо ниво в германския елит.

В момента Левандовски е най-успешният чуждестранен реализатор в историята на първенството с 218 гола в 303 мача. След трансфера си от Дортмунд в Байерн Мюнхен през 2014 година той вдигна нивото още повече и в момента дори е голмайстор №2 в историята на баварците след Герд Мюлер.

По ирония на съдбата Байер е един от най-трудните съперници на Левандовски, защото в 16 мача срещу този отбор полякът има едва три гола.

"Аспирините" си позволиха закачка с Левандовски след победата с 2:1 в Мюнхен миналия уикенд. По повод признанието на Роберт, че е пристрастен към вкарването на голове, от Байер написаха в социалната мрежа Туитър "Ще ти помогнем да излекуваш това".