Изпадналият в домашна мини-криза Байерн Мюнхен победи Тотнъм с 3:1 в протоколен мач от група „В“ на Шампионската лига, игран на стадион „Алианц Арена“.

Баварците изиграха много силно първо полувреме, в което нацелиха три греди и владееха инициативата. Кингсли Коман откри резултата в 14-ата минута, но малко след това Райън Сесеньон изравни.

Коман беше заменен принудително малко по-късно, но влезлият на неговото място Томас Мюлер удвои аванса на своите точно преди почивката. В средата на второто полувреме един от най-добрите на терена Филипе Коутиньо сложи точка на спора.

Байерн Мюнхен стана първият германски отбор в историята, който печели всичките си шест мача в групите на Шампионската лига. Това е най-резултатният отбор в турнира този сезон със своите 24 гола. Тотнъм се класира напред като втори, с актив от 10 точки.


Бяха изминали десетина минути игра, когато пред домакините се откри страхотна възможност. Бенжамен Павар стреля ефектно от воле, но Газанига спаси, а след това опитът за добавка на Тиаго Алкантара не затрудни вратаря.

Още при следващата си атака обаче Байерн откри резултата. Павар даде началото, топката стигна до Серж Гнабри и той пусна разкошен пас вляво за Кингсли Коман. Французинът остана на стрелкова позиция и намери долния десен ъгъл без проблеми.

Тотнъм изравни само шест минути след това, когато Райън Сесеньон се измъкна на ръба на засадата отляво и с мощна тупалка заби кълбото в близкия ъгъл.

В 38-ата минута Серж Гнабри отправи много хубав фалцов удар, но топката срещна страничната греда. Тиаго пробва добавка отблизо, но изобщо не успя да уцели вратата. Точно преди паузата ситуацията беше на път да се повтори: Алфонсо Дейвис уцели лявата греда отблизо, но този път Томас Мюлер направи успешна добавка.

Трета греда за Байерн за първото полувреме накара зрителите по трибуните да станат на крака. Този път Филипе Коутиньо шутира от дистанция и кълбото разтресе напречната греда, кацна на голлинията и излезе в корнер, от който не произлезе нищо опасно.

Началото на второто полувреме беше доста по-спокойно, въпреки териториалния превес на баварците. Чак малко преди изтичането на час игра Коутиньо стреля много опасно отново извън пеналта, но топката профуча над сглобката.

В средата на второто полувреме обаче Коутиньо беше безпощаден и напълно заслужено се разписа с пореден удар извън наказателното поле Вместо да бие високо обаче кариоката заложи на нисък удар към долния десен ъгъл и не сбърка.

Четвърт час преди края на редовното време Кристиан Ериксен отправи много опасен изстрел при изпълнение на пряк свободен удар, но Мануел Нойер успя да избие в корнер.

Във втората минута на добавеното време Хюн Мин Сон остана сам срещу Нойер и опита нисък удар, но вратарят на баварците спаси майсторски с крак.


Байерн Мюнхен – Тотнъм 3:1

1:0 Кингсли Коман – 14’
1:1 Райън Сесеньон – 20’
2:1 Томас Мюлер – 45’
3:1 Филипе Коутиньо – 64’