Фрайбург - Байерн Мюнхен, двубой от междинния 16-и кръг в германската Бундеслига. Стадион "Шварцвалд-щадион", 21.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Мартинес, Павар, Алаба, Боатенг, Май, Дейвис
Полузащитници: Тиаго, Кимих, Толисо, Коутиньо, Мюлер, Майер 
Нападатели: Левандовски, Гнабри, Перишич, Синг, Циркзее
Контузени: Зюле, Ернандес, Кюзанс, Арп, Коман, Горецка
Под въпрос: Толисо


Прогноза на Gol.bg:

Байерн се върна в правия път и след двете поредни шампионатни поражения срази Вердер Бремен с 6:1, като мачът ще се запомни най-вече с фамозното представяне на Филипе Коутиньо, записал хеттрик и две асистенции.

Голмайсторът на първенството Роберт Левандовски сложи край на головата си суша, която го измъчваше в предходните три кръга и наниза две попадения, с което головата му сметка в първенството набъбна на 18.

Фрайбург падна два пъти в последните три кръга, но като цяло се представя над очакванията и заема гордо шестото място, намирайки се само на две точки под петия Байерн.

Напълно очаквано срещу нито един друг отбор домакините нямат толкова лоша статистика, защото са постигнали само една "суха" мрежа в последните 30 срещи с този противник. Като цяло в изиграните 38 шампионатни двубоя Байерн има 26 победи и само четири поражения. 

Все пак е за отбелязване, че през миналия сезон Фрайбург измъкна две равенства с по 1:1 срещу най-успешния германски клуб и за малко да направи услуга на Борусия Дортмунд в борбата за титлата. 

В предходните четири срещи за първенство обаче баварците биха с обща голова разлика 15:2. Последната победа на Фрайбург над мюнхенци е тук през май 2015 година с 2:1.

Роберт Левандовски пък има цели 14 гола в 14 мача с този съперник. Полякът напипа верния ритъм миналата седмица и се очаква днес да бъде основната заплаха за домакините. Байерн се цели в задължителна победа и едва ли ще направи грешна стъпка тази вечер.


Резултат: Фрайбург - Байерн Мюнхен 1:3