Капитанът на Байерн Мюнхен Мануел Нойер е пред удължаване на своя договор с два сезона - до лятото на 2023 година. В Германия обаче вече се питат дали един ден световният шампион ще влезе в ръководството, каквато е практиката при баварците.

"Никога не съм казвал, че ще завърша кариерата си на всяка цена в Германия. Но също така никога не съм казвал, че някога смятам да напусна Байерн. Тук се чувствам много добре и с отбора имаме големи общи цели. И нещата трябва да продължат така занапред", загадъчно заяви Нойер пред списание "Кикер".

"Във футбола човек никога не знае какво ще стане след време. Може би и аз ще сменя клуба някой ден и ще отида в чужбина. Аз обаче съм верен на клуба. 20 години играх в Шалке. Трансферът в Байерн беше първата смяна на отбора за мен. Да играеш в Мюнхен е забавно, но аз се чувствам добре в този регион и извън футбола. Затова нямам причина да искам да напускам. Клубът е като едно семейство с всичките си служители."

"След активната си кариера искам да остана близо до футбола и да правя нещо, което ме вдъхновява. Но не се виждам като треньор на вратарите. Не се виждам често на игрището след края на кариерата си", добави Ману.