Треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик ще има три основни задачи по време на зимния лагер в Доха, информира вестник "Абендцайтунг".

Баварският колос ще изкара близо една седмица (от 4 до 10 януари) в Близкия Изток, където се готви по традиции през последните години между двата полусезона в Бундеслигата.

54-годишният специалист ще изкара начело на тима до края на сезона, но може да остане и за постоянно, ако постигне големите цели на клуба.

В Доха Флик трябва да наблегне на три неща: изграждане на ясна система и идея в играта на отбора, включване на повече млади таланти в първия отбор и да държи в настроение големите звезди.

Още с назначаването си за временен треньор Флик заздрави защитата, която страдаше видимо при Нико Ковач. Ханзи държи линията на защитата изтеглена по-напред и държи топката да се печели по-бързо. 

Бившият помощник на Йоги Льов в националния отбор показа, че може да работи и с играчи от школата. Той даде шанс на Джошуа Циркзее, който вкара още с първото си докосване в Бундеслигата, носейки победите срещу Фрайбург и Волфсбург. С първия отбор тренират още Оливер Батиста-Майер, Сарпеет Синг и Леон Дажаку.

Флик е доста добър и в работата с големите звезди, които не крият симпатиите си към него. Още докато беше помощник на Нико Ковач германецът беше уловен от камерите да утешава ридаещия Хави Мартинес преди мач на Байерн. 

Томас Мюлер отново се превърна в основен играч и преди дни стана първият футболист в историята на Бундеслигата, който записва цели 11 асистенции за есенния полусезон.

Филипе Коутиньо пък изригна с хеттрик и две асистенции срещу Вердер Бремен и най-после показа защо към момента е най-скъпата покупка в историята на Барселона.