Капитанът на Шалке Александър Нюбел загуби лентата си почти веднага, след като стана ясно, че преминава без пари в Байерн Мюнхен на 1 юли тази година.

Както е известно, вратарят на "миньорите" отказа на няколко пъти да удължи своя договор и по правилата на ФИФА имаше право да избере новия си клуб от 1 януари тази година.

Баварският колос прави сериозен удар на пазара, защото няма да плати нито едно евро за услугите на талантливия страж, който отдавна е спряган за наследник на Мануел Нойер.

"Ние взехме колективно решение Алекс да не носи повече капитанската лента. Взехме под внимание всички аргументи в казуса и решихме, че за отбора ще бъде най-добре, ако той вече на носи капитанската лента. В противен случай ще се генерира напрежение", заяви треньорът на Шалке Дейвид Вагнер.

Според списание "Шпорт Билд" 23-годишният Нюбел е бил убеден от босовете на Байерн, че ще получи 15 мача през новия сезон. Титулярът Мануел Нойер обаче не е доволен, защото не искал да остава на пейката и за един мач...

Така има голяма вероятност Нойер да не удължи изтичащия си през 2021 година договор и да отиде в чужбина още това лято.