Футболистите на Байерн Мюнхен бият аларма заради отпускането си в края на мача с Хофенхайм снощи.

Баварският колос продължи към четвъртфиналите за Купата на Германия след успех с 4:3, а в края дори трябваше да треперят при хаотичните центрирания на гостите.

Интересното е, че до 80-ата минута мачът изглеждаше напълно решен. Носителят на трофея водеше с 4:1 и треньорът Ханзи Флик дори си позволи да извади голямата звезда Роберт Левандовски, нанизал две попадения.

"В края ние вече не показвахме нашата игра и не тичахме достатъчно. И когато се отпуснеш, Хофенхайм е отбор, който може да покаже качествата си", заяви защитникът Давид Алаба.

Капитанът Мануел Нойер допълни: "Играхме добре в продължение на 60 минути, но след това заиграхме отпуснато. Вече не пресирахме противника и си създадохме проблеми с няколко грешки. Оставяхме им доста ситуации пред вратата си в края и беше ясно, че могат да ни вкарат".

Джошуа Кимих обаче намери и нещо положително: "Това може да е за добро точно преди мача с РБ Лайпциг, защото трябва да разберем, че нищо няма да се получи от само себе си. Трябва да се трудим здраво до самия край".