Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че най-тежката загуба в кариерата му е била като треньор на Байерн Мюнхен.

"Най-тежкият ми мач като треньор е онова 0:4 от Реал Мадрид в Мюнхен. Защото направих неща, които не усещах за правилни. Всички носим вина за онова поражение, защото не трябваше да играем така срещу един Реал, който имаше експлозивен състав", заяви Гуардиола, цитиран от списание "Шпорт Билд".

Каталунецът визира полуфиналите на Шампионската лига през сезон 2013/14, когато баварците бяха детронирани от "белия балет" по срамен начин с общ резултат 0:5. Той коментира и настоящия си клуб, където работи от лятото на 2016 година.

"Манчестър Сити беше клуб, който просто искаше да се задържи във Висшата лига, но после беше закупен от хората от Абу Даби, направи скок нагоре и спечели 4 титли за едно десетилетие", допълни Гуардиола.

"На Сити му липсва само трофеят в Шампионската лига и е нормално, че всеки в клуба го иска. Хубаво е, че го искат. Аз ще се опитам да го спечеля тази година или следващата. Но светът няма да свърши, ако не успея да го постигна", завърши Пеп.