Треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик застана плътно зад офанзивния полузащитник Филипе Коутиньо, който е жестоко разкъсван от критиците в социалните мрежи заради колебливата си форма.

Кариоката беше навярно най-слабият на терена при победата с 4:3 над Хофенхайм за купата на Германия в сряда и определено е доста далеч от най-добрите си дни.

"Аз съм на същото мнение, както и преди - той може да ни помогне много. В кариерата на всеки футболист има и слаби периоди. Филипе тренира много добре и аз съм доволен от него. Той е наш играч и ние трябва да му помогнем. Самият той едва ли е доволен от продукцията си напоследък", заяви Флик.

Както е известно, Байерн прати на Барселона 8.5 милиона евро миналата лято, взимайки Коутиньо под наем до 30 юни 2020 година. Почти сигурно обаче баварците няма да се възползват от опцията да закупят футболиста.

Според договора за наем опцията за закупуване е на стойност 120 милиона евро. Вчера се появи информация, че каталунците са готови да направят ексклузивна оферта към баварците и да разкарат техничаря за 80 милиона евро.