Легендарните бивши треньори на Байерн Мюнхен Отмар Хитцфелд и Юп Хайнкес призоваха клубното ръководство да даде дългосрочен договор на временния наставник Ханзи Флик.

"Началото на месец март е идеалното време двете страни да седнат на масата и да планират бъдещето", заяви 71-годишният Хитцфелд, който качи Байерн на европейския връх през 2001 година.

74-годишният Хайнкес, който покори Европа с баварците през сезон 2012/2013 при историческия требъл, допълни: "Желателно е в средата на месец март да има яснота по треньорския въпрос за следващия сезон".

Флик е най-успешният треньор в историята на Байерн по отношение процента спечелени мачове (80%), но все още не е тестван на най-голямата сцена - елиминациите в Шампионската лига.

Той има договор до края на сезона, а според германските медии босовете искат да видят как Ханзи ще се справи начело на отбора във важните битки в Шампионската лига.

Мнението на Отмар Хитцфелд и Юп Хайнкес има голяма тежест в Мюнхен, където те се превърнаха в любимци на феновете заради любовта си към клуба. Както е известно, двамата митични специалисти плакаха като малки деца, когато трябваше да се разделят с баварския колос.

Да си припомним как Хитцфелд се раздели с Байерн:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/bxsKuP8o2Cw?start=112" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Да си припомним как Хайнкес се раздели с Байерн:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/E5WaUvoQa-w?start=141" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>