Байерн Мюнхен - Падерборн, двубой от 23-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 21.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Ернандес, Алаба, Май, Дейвис, Одриосола
Полузащитници: Кимих, Тиаго, Горецка, Толисо, Коутиньо, Кюзанс, Мюлер, Гнабри, Коман
Нападатели: Левандовски, Циркзее, Арп
Контузени: Зюле, Мартинес, Перишич

Наказани: Боатенг, Павар


Прогноза на Gol.bg:

Първият срещу последния. Поредна битка с етикет "Давид срещу Голиат" ни очаква в Бундеслигата, като разликата в класите между двата отбора изглежда по-крещяща и от точките (30), което ги разделят.

От изиграните пет мача (три от които в Бундеслигата) между тези противници баварците очаквано имат пет успеха, при стряскащата голова разлика 24:3. При последната им среща обаче Падерборн се "сби" с именития си съперник и падна престижно с 2:3 у дома.

Отличната форма на Байерн от началото на годината плаши новаците и тяхната надежда се крие най-вече в това противникът да се пази за предстоящата битка с Челси в Шампионската лига идната седмица.

Голмайсторът на първенството Роберт Левандовски е под пара с 23 гола до момента, като той е вкарал (общо пет попадения) във всички четири мача срещу този опонент с екипа на Байерн.

Падерборн също има своите силни страни, макар да изглежда като пълен аутсайдер на хартия. Тимът загуби трите си домакинства от началото на годината, но на чужд терен се чувства комфортно, постигайки победа срещу Фрайбург и равенство срещу Шалке. В последните си пет визити в първенството новаците имат само една загуба.

Момчетата на Ханзи Флик със сигурност ще гледат с едно око към сблъсъка с Челси и едва ли ще се хвърлят на 100% срещу намиращия се на дъното в таблицата отбор. В същото време обаче шампионите нямат право на грешка, тъй като РБ Лайпциг е само на точка зад тях.


Резултат: Байерн Мюнхен - Падерборн 2:0