Взет като крило преди малко повече от година, но налаган по спешност като ляв бек, какъвто никога не е играл преди това. Алфонсо Дейвис е сред големите победители след гръмкия успех на Байерн Мюнхен с 3:0 над Челси насред Лондон във вторник.

Младият канадец показа защо е наричан "Сина на вятъра" и "сините" го разбраха при гола на Роберт Левандовски. Алфонсо спринтира отляво и буквално се рееше в продължение на 60 метра, преди да сервира топката на крака на поляка, който вкара на празна врата.

След мача феновете на Байерн не спираха да скандират името на Дейвис, наричайки го галено "Фонзи". Той обаче е толкова срамежлив, че не искаше да обере славата. Наложи се Левандовски да го избута към сектора с гостуващи ултраси, за да може канадецът да получи заслужените бурни овации.

19-годишният Дейвис е направо фантастичен, защото е тичал 100 метра за 11.2 секунди, а преди време се е пускал и на по-дълги дистанции като 200, 400 и 1500 метра. 

За него Томас Мюлер се шегува, че дори не може да го стигне, когато е решил да го ритне на тренировка. И в същото време германецът добавя, че неговият по-млад съотборник се учи ужасно бързо в тактически план. За класата на Дейвис съдим и по едно ситуация от първото полувреме, в която той блокира футболист на съперника по много хитър начин, без да използва краката си.

"Момчето има невероятен спринт и атлетично тяло. Не сме имали друг такъв случай в Байерн, затова и аплодисментите бяха заслужени. Той дойде при нас като крило, но играе на световно ниво и като ляв бек", отбеляза Мюлер.

Според телевизия Sport1 шефовете на Байерн са толкова силно впечатлени от прогреса на Дейвис, че искат още сега да удължат неговия договор, който е до лятото на 2023 година. Очаква се Алфонсо да подпише за пет сезона с баварците.

Вижте срамежливата реакция на Дейвис, докато феновете на Байерн пеят за него:

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">After full-time at Stamford Bridge the Bayern fans were singing Alphonso Davies&#39; name...<br><br>He was too shy to properly soak it all in so Robert Lewandowski physically pushed him over to accept their love <a href="https://t.co/vGbu9tEykL">pic.twitter.com/vGbu9tEykL</a></p>&mdash; Football on BT Sport (@btsportfootball) <a href="https://twitter.com/btsportfootball/status/1232606079974039552?ref_src=twsrc%5Etfw">February 26, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zRxQsQChyXk" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/keszll5ASUQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Не го мързи да учи немски език. 6 месеца след пристигането си в Мюнхен Дейвис даде интервю на немски:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/cUzeGtjsta4" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>