Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге критикува феновете на баварците, които обиждаха президента на Хофенхайм Дитмар Хоп по време на мача между двата отбора, спечелен от шампионите с 6:0.

Срещата беше на прекъсната заради нецензурни думи към боса на Хофе, а последните петнайсетина минути футболистите на двата отбора спряха да играят в знак на протест. Те подаваха топката помежду си и изчакаха последния съдийски сигнал.

"Много ме е срам от действията на тези идиоти. Дойде време, когато цялата Бундеслига, Германската футболна асоциация и Германската футболна лига трябва да се съберат и да се борят срещу такива идиоти заедно. Грозната страна на футбола се показа“, каза Румениге.

"Също така много ме е срам (за неуважение към Хоп), човек на честта, който бе убеден, че в този регион не само футболът, но и спортът като цяло се разглежда в положителна светлина. Извиних му се. Това, което се случи в сектора за гости е непростимо. Противната  страна на Байерн в мача, която се вля в добрия ден за нашия отбор. Няма извинение за действията им. Всичко попадна на камерата и ние ще вземем най-строгите мерки по отношение на онези, които оскверниха името на Байерн. Те ще бъдат принудени да отговарят за действията си. Мисля, че действията на играчите в края на мача са абсолютна проява на единство. Това бе решението на играчите след консултация със съдията", заяви Румениге.