Клубовете от Бундеслигата ще запишат общи икономически загуби в размер на около 750 милиона евро, ако шампионатът не се доиграе, изчисли DPA.

Както е известно, сезонът в Германия беше временно "замразен" заради плъзналия по света коронавирус, като мерките за Бундеслигата дори закъсняха, в сравнение с останалите водещи шампиони.

По план първенството трябва да се поднови в началото на месец април, но засега няма индикации, че това ще се случи. Причината е, че по света се увеличава броя на заразените хора с вируса.

Вестник "Абендцайтунг" пише, че нито един германски клуб няма сключена застраховка в случай, че не си получи парите от телевизионни права. Общите загуби на 18-те клуба само от телевизионни права са 370 милиона евро.

В петък изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге предупреди, че загубите ще бъдат сериозни и ще ударят най-вече по малките и средните клубове, които разчитат именно на тези постъпления, както и от продажбата на билети. В същия тон се изказа и колегата му от Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке.

В понеделник се свиква спешна среща от германската футболна лига, на която ще стане ясно какво ще следва оттук нататък.