Ръководството на германския хегемон Байерн Мюнхен е на тръни, тъй като защитникът Давид Алаба май няма намерение да удължава договора си, пише списание "Шпорт Билд".

Австрийският национал е обвързан с клуба до 30 юни 2021 година, но в няколко интервюта през последните месеци намекна, че може да потърси ново предизвикателство.

В Байерн се страхуват, че левият бек, който действа и като централен защитник, вече е получил апетитни предложения от Барселона и Реал Мадрид. Испанските гиганти отдавна са свързвани с него, а сега ситуацията става още по-сложна за мюнхенци.

Смята се, че "блаугранас" са мечтаната дестинация за играча, който не изключва и трансфер при "кралете".

Причината е, че Алаба влиза в последната година от своя договор и ако не иска да преподпише, Байерн ще бъде принуден да го продаде на прилична цена още това лято. В противен случай рискува да го изпусне без пари.

Като играч от висока класа 27-годишният бранител е наясно, че ще може да си издейства сериозна сума на ръка следващото лято, ако преговаря с Барса или Реал като свободен агент. затова и той изобщо не бърза да разговаря с шефовете на баварския колос.