Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге се изсмя на твърденията на вестник "Сън", че баварците са предложили на Манчестър Сити Давид Алаба и 50 млн. паунда Лерой Сане.

"Чух за циркулиращи в медийното пространство слухове, че с удоволствие искаме да разменим Давид Алаба за Лерой Сане. По темата ще кажа само следното: това е приказка от братя Грим и няма нищо общо с реалността", отсече Кале пред вестник "Тагесцайтунг".

"Искам да уточня, че това изобщо не е опция пред Байерн, не се намираме на пазара. Също така искам да допълня, че в момента водим разговори само с футболисти, чиито договори изтичат през 2021 година. Което означава, че става дума за Мануел Нойер, Томас Мюлер, Тиаго и Давид Алаба. Всеки един от тях е дал много на Байерн."

"Алаба беше част от нашата академия и вече е нещо като ветеран в Байерн. Още помня първите му стъпки в мъжкия отбор при Луис ван Гаал. За този период той направи голямо развитие. Давид е с нова роля на централен защитник и е много важен за нас. Надявам се, че ще намерим решение", завърши Румениге.