Халф-бекът на Байерн Мюнхен Алфонсо Дейвис получи нов договор, парафирайки с клуба до 30 юни 2025 година.

Доскорошният контракт на канадеца изтичаше през 2023 година, но отличните изяви на Алфонсо не останаха незабелязани от ръководството.

19-годишният бързак беше привлечен от Ванкувър през лятото на 2018 година, но се включи към най-успешния германски клуб през миналия ноември. Той вече има 31 официални мача на сметката си, в които записа гол и осем асистенции.

"Много съм щастлив. Байерн е един от най-големите клубове в света и аз сбъднах една своя мечта, получавайки възможността да играя тук. Чувствам се много добре още от първия ден в Байерн. Искам заедно да спечелим колкото се може повече трофеи. В ДНК-то на клуба стои манталитетът да се побеждава постоянно", сподели Дейвис.

Алфонсо набързо се превърна в един от големите любимци на феновете на Байерн. Крилото трябваше да заиграе по принуда на нетипичен за него пост (б.р. като ляв бек) заради проблемите с контузени защитници в Мюнхен, но се справи прекрасно с поставените задачи. Северноамериканецът дори беше сред най-добрите играчи на треньора Ханзи Флик преди извънредното положение.

След гръмката победа на баварците с 3:0 над Челси насред Лондон агитката на баварския колос отдели специално внимание на Дейвис и бурно скандираше "Фонзи, Фонзи".