Треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик подчерта, че той и всички в клуба се целят в требъл, който би бил втори в клубната история след този от 2013 година.

"Когато аз бях футболист беше важна само победата. Трябваше просто да биеш с 1:0, без значение точно как. Днес това вече не е достатъчно, но и аз смятам, че е правилно", заяви Флик пред клубното списание "51".

"Разбира се, че нашата цел е да спечелим всички възможни трофеи. Аз обаче напълно се идентифицирам с идеята, че Байерн трябва да радва своите фенове с нещо повече от победи с по 1:0. В Байерн домашният дубъл е задължение, но всеки се надява на требъл."

"За мен успехът е резултат от развитието. В Байерн винаги трябва да искаш да ставаш по-добър и да извличаш оптималното от своите способности. Самият аз следвам това правило."

"В работата с футболистите държа на взаимното доверие, да поддържаме много високо ниво на комуникация и да се ценим взаимно. А освен това трябва да е налице и удоволствието от работата", добави Флик, чийто договор беше удължен до 30 юни 2023 година.