Универсалният бранител на Байерн Мюнхен Давид Алаба за пореден път изрази своята благодарност към Франк Рибери, който напусна баварския колос миналото лято след 12-годишна вярна служба.

"Той е като мой по-голям брат. По-голям е от мен с 10 години и когато пристигнах в Байерн преди 12 сезона бях едва на 16 години", спомня си Алаба.

"Когато се присъединих към професионалистите, Рибери беше сред първите, които започнаха да се грижат за мен. Той ми даваше съвети и ме мотивираше как да ставам по-добър. Винаги беше до мен и затова винаги ще му бъда благодарен."

"За един млад футболист е голямо нещо, когато до теб дойде голям играч и ти каже да седнеш до него в съблекалнята. Много съм благодарен на Франк за този жест."

"Рибери ми казваше никога да не спирам, да продължавам да работя. Защото човек може да загуби мотивацията си, когато е на високо ниво и получава много пари."

"Франк винаги е обичал футбола, това си личеше и тогава. Той обича това, което прави. Даваше всичко от себе си, научи и мен на това. Да искаш да ставаш по-добър на всяка тренировка", допълни австриецът.