Спортният директор на Байерн Мюнхен Хасан Салихамиджич и бившият треньор Нико Ковач са блокирали трансфера на Тимо Вернер миналото лято, информира списание "Кикер".

Според авторитетното издание "за" привличането на Вернер са се обявили силните фигури Ули Хьонес (президент на Байерн по онова време) и изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге.

Любопитното е, че през последните години Ули и Кале често бяха на коренно различни мнения, но в този случай са били обединени. В материала се пише, че Вернер е щял да бъде взет на символична сума за възможностите на мюнхенци - 25 милиона евро.

Босовете обаче са решили да чуят мнението на Ковач и Брацо, които изненадващо били против. Тъй като двамата трябвало да работят пряко с отбора, Хьонес и Румениге се отдръпнали от Вернер.

Тимо Вернер продължава да е сред трансферните цели на Байерн и се твърди, че може да бъде взет за 60 милиона евро. Желанието на самия футболист обаче вече е да излезе зад граница.

През последните седмици и месеци снайперистът е свързван с почти всички водещи отбори на Стария континент, сред които са Ливърпул, Челси, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Реал Мадрид, Барселона, ПСЖ, Интер и Борусия Дортмунд.