Един от най-успешните треньори в историята на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес отново похвали наставника на тима Ханзи Флик, който беше негов възпитаник през миналия век.

"Ханзи е много добър човек и притежава страхотен характер. Още преди няколко месеца казах, че той е идеалният треньор за Байерн, тъй като притежава човещина и футболна компетенция", сподели Хайнкес, цитиран от вестник "Билд".

"Той е автентичен и проявява емпатия. Няма как да си представя някой, който да бъде по-добър треньор на Байерн Мюнхен в момента."

Хайнкес коментира и задаващата се смяна на караула в Мюнхен. Договорът на изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге изтича и той ще бъде заменен от бившия вратар Оливер Кан, който кара обучителен период.

"Кан е печалба за Байерн. Всичко, което той олицетворяваше като футболист, сега е внесено заедно с него в клуба - волята за победа и абсолютния професионализъм. Той има много богат опит и е играл на най-високо ниво. Той е точният човек", допълни легендарният Хайнкес, извел Байерн до исторически требъл през 2013 година.