Офанзивният полузащитник на Барселона Филипе Коутиньо е страхотен футболист, но му липсва агресия и способност да се изправя на крака след тежки моменти, заяви легендата на Байерн Мюнхен Джоване Елбер.

Най-скъпата покупка в историята на "блаугранас" е под наем в Байерн този сезон, но баварците почти сигурно няма да се възползват от възможността да го закупят за постоянно.

"Когато Филипе пристигна в Байерн всички очакваха да видят играча от периода в Ливърпул. Но той дойде след година и половина в Барса, когато нещата за него не вървяха добре. Смятам, че това навярно се загнезди в съзнанието му", заяви Елбер пред Goal.com.

"Той е човек, който лесно оставя да бъде разклатен от трудностите. Не е човек, който ще си каже "Аз съм Филипе Коутиньо и ще се справя с това". По мое време в Байерн имахме такъв футболист - Роке Санта Крус."

"Всички сме различни - някои са готови да забият нокти и да се справят, други биват разклащани. На Коутиньо му липсва агресия. Жалко е, защото е страхотен футболист."

"Не зная дали Байерн ще го задържи. Нещата се променят бързо. Аз исках да си поговоря с него и да му дам съвет, но после се случи това с пандемията. На моменти му липсва увереност", завърши бившият голаджия.