Легендата на Байерн Мюнхен Жан-Мари Пфаф е на мнение, че вратарят и капитан на отбора Мануел Нойер може да играе до 40-годишна възраст в клуба.

Тази седмица 34-годишният Нойер удължи своя договор до 30 юни 2023 година, след като дълго време не беше ясно дали ще остане в Мюнхен.

"Нойер е перфектен професионалист и винаги е бил от световна класа. През последните години той беше преследван от липса на късмет с контузиите и някои дори го бяха отписали. Но сега се върна обратно и дълго време играе отново на топ ниво. Може да играе до 40 години като Дино Дзоф", заяви Пфаф пред вестник "Абендцайтунг".

"Нойер ще си остане титулярен вратар, докато е в Байерн. Нямам съмнение в това. Той е много важен за отбора и клуба. Нойер вече е на нивото на клубни легенди като Сеп Майер, моя милост и Оливер Кан. Но може да се случи всичко - контузии или наказания. И тогава Нюбел може да играе."

"Нюбел е млад вратар и трябва да узрее. Байерн ще има луксозен проблем с двама топ вратари в състава. Дори мисля, че двамата ще станат добри приятели", допълни белгийската легенда.