Резервният вратар на Байерн Мюнхен Свен Улрайх призна, че ще се оглежда за нов клуб, след като стана ясно, че взетият без пари от Шалке Александър Нюбел няма да бъде пращан под наем.

"Аз съм много зависим от моментната ситуация. Винаги се опитвам да бъда част от мача, дори това да означава да стоя на пейката", заяви Улрайх пред телевизия Sport1.

"В Байерн не съм №1, а №2 и имам ясни задачи. Давам най-доброто от себе си. Радвам се на комплиментите, които получавам, най-вече от треньора Ханзи Флик. Трябва да призная, че не е лесно, когато изобщо не играеш."

"Всичко е възможно. В днешната ситуация с пандемията никой не знае какво ще се случи. Но е ясно, че не искам да бъда №3 в отбора. Ще се опитам да си намеря нов клуб. Ако обаче не намеря нещо подходящо, навярно ще остана в Мюнхен. При този вариант ще се хвърля здраво, за да бъда №2 в отбора."

"Бих се радвал на повече мачове, в които да взема участие. Но пък човек трябва да е реалист - това е трудна задача в Байерн. Сега целта ми е заедно с отбора да постигнем целите си, за които работим здраво цял сезон", добави Улрайх, който е свързван с Херта, Шалке, Аугсбург, Щутгарт и Хамбургер.