Тиаго Алкантара иска да остане в Байерн Мюнхен, а ръководството на клуба иска да задържи своя полузащитник. Въпреки това преговорите за новия договор на испанеца зациклиха.

Юношата на Барселона е обвързан с германския шампион до лятото на 2021 година и се очаква да преподпише поне за още два сезона.

Списание "Кикер" твърди, че двете страни все още не могат да уточнят параметрите на новия договор и поради тази причина не е изключена и продажбата на футболиста. Смята се, че техничарят иска да парафира поне за три сезона и да бъде сред най-добре платените играчи в съблекалнята.

Ако разговорите с футболиста продължават да не дават резултат, то Байерн е готов да преговаря за продажбата му, стига да получи оферта в размер на 60-80 милиона евро. Сумата обаче изглежда доста висока с оглед краткосрочния договор на футболиста.

През последните месеци Тиаго е свързван не само с бившия си клуб Барселона, но и с Манчестър Сити, който е воден от неговия ментор Пеп Гуардиола. Припомняме, че именно Гуардиола взе Тиаго на стадион "Алианц Арена" през 2013 година.