Байерн Мюнхен - Борусия Мьонхенгладбах, дерби на 31-ия кръг в германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 19.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Алаба, Ернандес, Боатенг, Павар, Дейвис, Одриосола
Полузащитници: Мартинес, Кимих, Горецка, Коман, Гнабри, Кюзанс
Нападатели: Перишич, Циркзее, Арп
Контузени: Зюле (назад с подготовката), Толисо, Тиаго, Коутиньо
Наказани: Мюлер, Левандовски


Прогноза на Gol.bg:

Набралата скорост баварска машина троши рекорд след рекорд и определено се представя на изключително високо ниво, показвайки завидно постоянство.

Днес обаче шампионите ще имат тежка задача, защото са без наказаните си асове Томас Мюлер и Роберт Левандовски, получили при визитата на Леверкузен пети жълт картон. Мюлер е подавач №1 с 20 асистенции, а полякът е голмайстор №1 с 30 попадения.

В същото време "жребчетата" галопират и дори при допуснатите от тях грешки играта на отбора е доста атрактивна. През декември миналата година Гладбах нанесе едва втората и засега последна загуба на наставника на Байерн Ханзи Флик, който е №1 в клубната история по брой победи (24) след първите си 27 срещи.

Не е за вярване, но е факт - за последните шест сезона (включително 2019/20) Борусия Мьонхенгладбах има положителен баланс срещу най-славния германски отбор - 5:4 победи в изиграните 11 шампионатни мача. Гладбах е единственият отбор, взел цели 17 точки срещу хегемона на Германия за този срок от време.

Баварците спечелиха само осем от последните 20 двубоя с този противник, който спечели по фантастичен начин с 3:0 последната си визита на стадион "Алианц Арена".

Байерн е постигнал 49 победи и 29 равенства в изиграните 103 шампионатни мача, при голова разлика 196:130. На свой терен мюнхенци имат 36 победи и само четири поражения, но в последните си осем срещи с Гладбах тук те имат само три успеха и три поражения. Срещу нито един друг отбор Байерн не е получавал толкова много голове.

Очевидно е много трудно да се направи прогноза в това интересно съперничество. Липсата на публика и на двамата "баварски" асове в атака Мюлер и Левандовски навярно ще наклони везните в полза на гостите, които по традиция не се плашат да играят срещу рекордьора по трофеи в страната. Залагаме на частична изненада.


Резултат: Байерн Мюнхен - Борусия Мьонхенгладбах 2:2