Вердер Бремен - Байерн Мюнхен, двубой от междинния 32-и кръг на германската Бундеслига. Стадион "Везер-щадион", 21.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх
Защитници: Алаба, Ернандес, Боатенг, Павар, Дейвис, Одриосола
Полузащитници: Мартинес, Кимих, Горецка, Коман, Гнабри, Кюзанс
Нападатели: Мюлер, Левандовски, Перишич, Циркзее, Арп
Контузени: Зюле (назад с подготовката), Толисо, Тиаго, Коутиньо
Под въпрос: Мартинес, Кимих, Перишич


Прогноза на Gol.bg:

Днешният мач може да се окаже началото на края за Вердер, който е на осмо място по титли на Германия и втори по купи на страната след Байерн. Северняците са пред второто изпадане в историята си и първо от 40 години насам.

През уикенда отборът, където помощник-треньор е бившият национал на България Илия Груев, записа гръмка победа с 5:1 на терена на Падерборн. Днес обаче специалистите очакват успех на Байерн, който отново би пратил "бременските музиканти" в неизгодна позиция в битката за оцеляване.

Вердер се изравни по точки с Фортуна Дюселдорф, който заема важното 16-о място, даващо право на участие на бараж. Клубът от Дюселдорф също има тежък мач, защото гостува на третия в таблицата РазенБалшпорт Лайпциг, който е способен да разбие всеки противник, ако има ден.

Байерн пък може да грабне осма поредна и обща 30-а титла на Германия при победа днес. Всъщност баварците могат да го сторят дори при поражение, ако в сряда Борусия Дортмунд се изложи у дома срещу Майнц, който също е замесен в битката за спасение.

Шампионите гостуват на един от любимите си противници в последните години, печелейки последните 21 мача във всички турнири и 18 в Бундеслигата. Досега в историята на германския елит не е имало случай, в който един отбор да надвие друг толкова поредни пъти.

Двата отбора са играли 107 пъти един срещу друг в първенството и мюнхенци водят с 56:26 успеха. Голмайсторът на баварския колос Роберт Левандовски обича да играе срещу "бременските музиканти", вкарвайки им 16 гола в 12 мача. Томас Мюлер пък няма загуба в 20 мача с Вердер, в които е постигнал 18 победи, 10 гола и 14 асистенции.

Вердер взе точка срещу най-успешния германски клуб за последно през септември 2010 година, когато измъкна нулево равенство в Мюнхен. Последната точка в Бремен срещу шампионите е от март 2009 година, а последната победа тук - от 2006 година.

Домакините са сред най-успешните клубове в Германия и българското присъствие там прави този славен още по-симпатичен, но едва ли точно днес Вердер ще успее да сложи край на тази невероятна черна серия срещу хегемона на страната.


Резултат: Вердер Бремен - Байерн Мюнхен 1:4